Onderhoud en garantie waterontharders

Wij krijgen vaak de vraag of onderhoud aan een waterontharder nodig is en of hier ook een  contract voor afgesloten moet worden. Als antwoord willen we eerst noemen dat onderhoud voor een waterontharder absoluut nodig is en de levensduur van iedere ontharder verlengd. Echter zijn wij van mening dat dit niet perse in contractvorm hoeft worden vastgelegd. Wij werken op afroep, dat betekent dat wij je na 3 jaar opbellen en vragen of je toe bent aan een onderhoudsbeurt. Op deze pagina gaan we dieper in op onderhoud en garantie van een waterontharder.

Wat is onderhoud aan een waterontharder ?

Onderhoud stelt bij een waterontharder niet heel veel voor. Als een waterontharder goed gemonteerd en ingesteld is hoeft er weinig aan te gebeuren. Het onderhoud bestaat dan ook hoofdzakelijk uit controle en schoonmaak. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste onderhoudswerkzaamheden:

1. Inkomende (onbehandelde) waterhardheid testen en kijken of dit nog hetzelfde is als genoteerd in de handleiding bij installatie, soms kan de hardheid een beetje zijn verandert door het leidingwaterbedrijf.
2. Controle hardheid na zuivering en zonodig gewenste resthardheid bijstellen via mengkraan.
2. Waterontharder op bypass zetten (tijdelijk buiten werking)
3. Zouttabletten verwijderen uit de het pekelreservoir.
4. Waterontharder of pekelreservoir uitspoelen of met een waterstofzuiger de bodem reinigen.
5. Harscleaner aanbrengen (advies eens per 5 jaar )
6. Controle op lekkage van afsluiters, aan en afvoerleidingen
6. Waterontharder weer terug zetten en afvullen met zout.

Zelf onderhouden is mogelijk bij ons

Vaak doen wij de eerste onderhoudsbeurt en de monteur wil graag uitleggen hoe je dit zelf kunt doen de volgende keer. Een onderhoudsbeurt bestaat namelijk voor een groot deel uit het controleren van een aantal punten, vergelijkbaar met een APK keuring. Voor een bedrag van € 165,- nemen we uitgebreid de tijd, kijken we de gehele ontharder na, reinigen we het hars en lopen we de instellingen na en krijg je uitleg.

Preventief onderdelen vervangen?

Sommige bedrijven maken een onderhoudsbeurt ingewikkelder door bepaalde onderdelen in de besturingskop preventief te vervangen. Dit is alleen nodig bij waterontharders zonder stekker vanwege de slijtage van mechanische delen . Bij de meeste modellen die wij verkopen hoeven geen onderdelen op preventieve basis te worden vervangen.

Garantie VTE. 2 jaar, ook op zelfmontage!

De kwaliteit van onze waterontharders is zeer goed. Wij zijn geven standaard 2 jaar fabrieksgarantie op onze waterontharders, hetzelfde als een koelkast of ander apparaat. 

Storingen snel opgelost

Uiteraard kan er wat kapot gaan na een aantal jaar, maar dan zullen wij er alles aan doen om u te helpen. Van alle modellen hebben wij genoeg onderdelen op voorraad, een ontharder is dus zo weer gemaakt eventueel door onderdelen op te sturen of door een bezoek van een servicemonteur. Ons concept is gebaseerd een actieve rol van de klant zelf. Dit betekent dat wij bij een storing eerst proberen deze samen met de klant telefonisch op te lossen (wat vaak lukt) Als je onderhoud door ons wilt laten uitvoeren zal dat in nooit op contractbasis gebeuren, maar alleen op afroep. Of dat wij een je een reminder sturen dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt en of je hier open voor staat. Bij ons kost een onderhoudsbeurt € 165,- waarbij we de gehele ontharder compleet nakijken. Meestal nemen wij dan ook een nieuwe voorraad zout mee. Wij adviseren maximaal om de 3 jaar een onderhoud uit te voeren. 

Kies de waterontharder die bij jou past

Doe de keuzehulp