Hoge kwaliteit, lage prijs!

De DAB E.sybox mini is de meest compacte hydrofoorpomp die er bestaat (44x26x24) en is daardoor gemakkelijk in kleine ruimtes te plaatsen. Hij werkt fluisterstil (45 DB) en kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. De DAB is zelfs voorzien van het veiligheidskeurmerk KIWA evenals onze aansluitmaterialen. Al met al ben je dus verzekerd van topkwaliteit en dat voor de laagste prijs!

Ga naar combideal

Waterdruk verhogen, je wilt nooit weer anders!

Bij veel huizen is de waterleidingdruk laag. Je merkt dit aan een zacht straaltje water uit de waterkraan. Het duurt lang voordat je waterkoker gevuld is en douchen is ook niet echt comfortabel. Sommige waterontharders (vaak stroomloze modellen) zorgen ook nog eens voor een extra drukverlies. Het is daarom belangrijk om te weten dat je een lage druk eenvoudig kunt verhogen. Hieronder eerst een uitleg over waterdruk en drukverlies.

Waarom hebben veel mensen last een lage waterdruk?

Officieel horen de leidingwatermaatschappijen minimaal 19 liter water per minuut aan te leveren bij een druk van 2 bar. Omgerekend is dit 1.1 kuub per uur. Het punt waarop dit gehaald moet worden is kort na de watermeter. Een etage hoger is de druk dus al een stuk lager. Daarnaast hebben we de laatste jaren droge zomers gehad waardoor het waterverbruik is gaan toenemen. Het resultaat is dat de druk hierdoor automatisch afneemt. Je zou verwachten dat de leidingwatermaatschappijen op deze momenten snel de druk verhogen. Helaas is het tegendeel waar. De leidingwatermaatschappijen gaan dan de druk nog meer verlagen. Hierdoor besparen ze op deze momenten tot wel 30 % water.

Een lage waterdruk is erg vervelend

Een lage druk en een daarbij horend zwak straaltje water wordt door veel mensen als zeer vervelend ervaren. Voor je gevoel duurt het minuten tot je waterkoker is gevuld. Ook tijdens het douchen is een lage waterdruk iets wat je niet wilt. Doordat er nauwelijks water uit de douchekop komt kun je het zelfs koud krijgen en is douchen geen pretje meer.

Hoe zorg ik voor meer waterdruk?

De oplossing, een drukverhoger
Met een drukverhoger is dit probleem direct opgelost. De beste drukverhoger is een hydrofoorpomp en wordt geplaatst tussen de waterleiding en voor de waterontharder. Het systeem werkt gewoon op netstroom(230V). De inkomende waterdruk (ongeveer 2 bar) wordt vervolgens omgezet in een constant gewenste waterdruk van 3 of 4 bar. Doordat de drukverhoger ook voor je CV ketel geplaatst wordt geldt dit zowel voor warm als koud water. Je kunt hierdoor altijd genieten van een heerlijke warme douche met volop water. Eigenlijk merk je overal waar je water gebruikt dat je een hogere druk hebt. Tijdens het koken, handen wassen en bij het vullen van een emmertje water om je ramen te wassen.

Profiteer nu van onze combideal!
Wij vinden dat je bij de aanschaf van een waterontharder het beste direct ook een drukverhoger kunt aanschaffen. Door de combinatie met de waterontharder kunnen we het systeem zonder extra montagekosten plaatsen. Als je eenmaal een hoge waterdruk en veel water gewend bent dan wil je nooit weer anders en snap je niet waarom je dit niet eerder hebt gekocht!

Wat is een hydrofoorsysteem?

De beste manier om de waterdruk te verhogen is om een hydrofoorpomp te gebruiken. Het voordeel van een hydrofoor is dat deze automatisch inschakelt als er watervraag is. In het pompsysteem zit een soort watervoorraad wat onder druk staat. Als je een klein beetje water gebruikt dan wordt eerst deze voorraad gebruikt. De pomp zal nog niet aan slaan. Naarmate er meer water wordt afgenomen en de druk in het voorraadvat daalt tot een bepaald punt, zal via een drukschakelaar de pomp worden geactiveerd die de voorraad water weer aanvult. Door dit interne drukvat (expansievat) bespaar je veel stroom omdat de pomp niet bij iedere waterdruppel aanslaat. Ook heb je minder waterslag in de leidingen omdat dit ook wordt opgevangen in het drukvat. Dit zorgt voor een langere levensduur van de pomp, de leidingen en kranen.

 

Waarom een frequentiegestuurde pomp?

Een pomp verbruikt bij het aanslaan zes keer zoveel stroom dan wanneer de pomp constant zou draaien. Om dit te voorkomen wordt er vaak een frequentieregeling toegepast. Een frequentiebesturing zorgt er voor dat de pomp langzaam opstart en gaat draaien naar waterbehoefte. Dus soms draait deze maar op 10%, soms op 60%. Als er volop water wordt gevraagd zal hij op toeren naar 100%. Een frequentiegestuurde pomp zorgt ook voor stroombesparing en een verlengde levensduur. De nieuwe DAB E.sybox is uitgerust met een frequentiegeregeld systeem.

Dit is waarom jij voor ons kiest