Hoge kwaliteit, lage prijs!

De Pedrollo Dg Ped 3 is de meest compacte hydrofoorpomp die er bestaat (L39xB28xH35) en is daardoor gemakkelijk in kleine ruimtes te plaatsen zoals in de meterkast. Hij werkt fluisterstil (30 DB) en kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. De Pedrollo Dg Ped is volledige frequentie gestuurd en zeer gemakkelijk te bedienen. Al met al ben je dus verzekerd van een drukverhoger van topkwaliteit, zeer gebruiksvriendelijke en voor de laagste prijs!

Profiteer van onze herfstactie en ontvang GRATIS montage en een aansluitset t.w.v. €429.-  op onze Combideal (waterontharder en drukverhoger).

Koop nu

Waterdruk verhogen, je wilt nooit weer anders!

Bij veel huizen is de waterleidingdruk laag. Je merkt dit aan een zacht straaltje water uit de waterkraan. Het duurt lang voordat je waterkoker gevuld is en douchen is ook niet echt comfortabel. Sommige waterontharders (vaak stroomloze modellen) zorgen ook nog eens voor een extra drukverlies. Het is daarom belangrijk om te weten dat je een lage druk eenvoudig kunt verhogen. Hieronder eerst een uitleg over waterdruk en drukverlies.

Waarom hebben veel mensen last een lage waterdruk?

Officieel horen de leidingwatermaatschappijen minimaal 19 liter water per minuut aan te leveren bij een druk van 2 bar. Omgerekend is dit 1.1 kuub per uur. Het punt waarop dit gehaald moet worden is kort na de watermeter. Een etage hoger is de druk dus al een stuk lager. Daarnaast hebben we de laatste jaren droge zomers gehad waardoor het waterverbruik is gaan toenemen. Het resultaat is dat de druk hierdoor automatisch afneemt. Je zou verwachten dat de leidingwatermaatschappijen op deze momenten snel de druk verhogen. Helaas is het tegendeel waar. De leidingwatermaatschappijen gaan dan juist de druk nog meer verlagen om er voor te zorgen dat er op deze momenten tot wel 30 % minder water wordt gebruikt. Dit merk je als consument!

Een lage waterdruk is erg vervelend

Een lage druk en een daarbij horend zwak straaltje water wordt door veel mensen als zeer vervelend ervaren. Voor je gevoel duurt het minuten tot je waterkoker is gevuld. Ook tijdens het douchen is een lage waterdruk iets wat je niet wilt. Doordat er nauwelijks water uit de douchekop komt kun je het zelfs koud krijgen en is douchen geen pretje meer.

Hoe zorg ik voor meer waterdruk?

De oplossing, een drukverhoger
Met een drukverhoger is dit probleem direct opgelost. De beste drukverhoger is een hydrofoor systeem (frequentiegestuurd)  en wordt geplaatst tussen de waterleiding en voor de waterontharder. Het systeem werkt gewoon op netstroom(230V). De inkomende waterdruk (ongeveer 2 bar) wordt vervolgens omgezet in een constant gewenste waterdruk van 3, 4 of 5 bar. Doordat de drukverhoger ook voor je CV ketel geplaatst wordt geldt dit zowel voor warm als koud water. Je kunt hierdoor altijd genieten van een heerlijke warme douche met volop water. Eigenlijk merk je overal waar je water gebruikt dat je een hogere druk hebt. Tijdens het koken, handen wassen en bij het vullen van een emmertje water om je ramen te wassen.

Profiteer nu van onze combideal!
De aanschaf van een waterontharder is natuurlijk het moment om ook een drukverhoger aan te schaffen. Door de combinatie met de waterontharder kunnen we het systeem zonder extra montagekosten plaatsen en wordt alles netjes op elkaar afgestemd en vakkundig gemonteerd en heb je het totale pakket van één gespecialiseerd bedrijf.

Comfortabel douchen gegarandeerd!
Wij garanderen je, als je eenmaal een hoge waterdruk en veel water gewend bent dan wil je nooit weer anders en snap je niet waarom je dit niet eerder hebt gekocht! Mocht je twijfelen over een drukverhoger? Wij halen hem kosteloos weer op als het je niet bevalt! Meer zekerheid kunnen we je niet bieden!

Wat is een hydrofoorsysteem?

De beste manier om de waterdruk te verhogen is om een hydrofoorpomp te gebruiken. Het voordeel van een hydrofoor is dat deze automatisch inschakelt als er watervraag is. In het pompsysteem zit een soort watervoorraad wat onder druk staat. Als je een klein beetje water gebruikt dan wordt eerst deze voorraad gebruikt. De pomp zal nog niet aan slaan. Naarmate er meer water wordt afgenomen en de druk in het voorraadvat daalt tot een bepaald punt, zal via een digitale drukschakelaar de pomp worden geactiveerd die de voorraad water weer aanvult. Door dit interne drukvat (expansievat) bespaar je veel stroom omdat de pomp niet bij iedere waterdruppel aanslaat. Ook heb je minder waterslag in de leidingen omdat de pomp langzaam op toeren komt en het ingebouwde drukvat werkt als een waterslagdemper. Deze techniek zorgt voor een langere levensduur van de pomp, de leidingen kranen en waterontharder!

Download PDF met productinfo

Waarom een frequentie gestuurde drukverhoger?

Een pomp verbruikt bij het aanslaan zes keer zoveel stroom dan wanneer de pomp constant zou draaien. Om dit te voorkomen wordt er vaak een frequentieregeling toegepast. Een frequentiebesturing zorgt er voor dat de pomp langzaam opstart en gaat draaien naar waterbehoefte. Dus soms draait deze maar op 10%, soms op 60%. Als er volop water wordt gevraagd zal hij op toeren naar 100%. Een frequentiegestuurde pomp zorgt ook voor stroombesparing en een verlengde levensduur. De nieuwe Pedrollo DG Ped is uitgerust met een frequentiegeregeld systeem.

Pedrollo DG PED of DAB Esybox Mini? 

Wij hebben twee soorten drukverhogers in ons assortiment. Al jaren lang (en nog steeds) leveren wij de meest bekende drukverhoger, de DAB Esybox mini. Sinds kort zijn wij grotendeels overgegaan op de Pedrollo DG PED. Een A-merk pomp uit Italië, bekend van industriële toepassingen. In vergelijking met de DAB Esybox is de Pedrollo wat stiller, compacter maar vooral gemakkelijker in gebruik. Voor jou als eindgebruiker is het erg gemakkelijk om de druk te verhogen of te verlagen door + en – knop. Daarnaast zijn wij sinds 2022 officiële importeur van PEDROLLO. Wij hebben dus genoeg voorraad en onze monteurs zijn zeer goed opgeleid door de fabrikant over hoe deze pompen optimaal kunnen worden ingezet.

Dit is waarom jij voor ons kiest