De Aquapro Allround, het model waar echt alles op zit!

De Aquapro Allround  is een zeer uitgebreide, gebruiksvriendelijke en veilige waterontharder. Dit model is bedoeld voor in open ruimtes zoals de kelder, bijkeuken, trapkast of garage omdat het pekelreservoir en de harscilinder gecombineerd zijn in één behuizing. Hierdoor beschikt de Aquapro Allround over meer liters hars en een groter pekelreservoir dan de gemiddelde waterontharder! De Allround is verkrijgbaar in normaal en Large met respectievelijk 12.5 en 25 liter hars.

10 redenen waarom de Aquapro Allround de meest moderne waterontharder is! 

  1. Perfect te plaatsen in iedere open ruimte
  2. Spatwaterbestendig door slimme schuifklep
  3. Kleurenbeeldscherm met Nederlandstalige bediening
  4. Betrouwbaar ‘nat’ zoutbed
  5. Instelbare resthardheid
  6. Vakantiemodus (verversingsmodus)
  7. Ontsmettingsmodule (chloormodule)
  8. Alarm als het zout op is
  9. Grote capaciteit 
  10. Lage prijs, hoge kwaliteit!

1. Gemakkelijk te plaatsen in open ruimtes!

Voorbeeld van een Allround geplaatst en aangesloten in een open ruimte zoals een kelder of bijkeuken.

2. Spatwaterbestendig door slimme schuifklep

​Veel waterontharders hebben een afneembaar deksel die niet altijd volledig afsluit. Hierdoor kan er stof of ongedierte in het pekelreservoir vallen. Tijdens het bijvullen van zout kunnen pekeldruppels opspatten waardoor het beeldscherm en de elektrische componenten beschadigd kunnen beschadigen.

De Allround is op alle vlakken goed doordacht en heeft een slim schuifsysteem. Het deksel van de zoutopening schuift naar achteren over het beeldscherm en de knoppen. Ook kan de Allround hierdoor dichter tegen de muur worden geplaatst en kan er ruimte worden bespaard.

3. Kleurenbeeldscherm met Nederlandstalige bediening

Veel mensen vinden het vervelend om apparaten te bedienen met een Engelstalig menu. De Aquapro Allround heeft als groot pluspunt die geen enkele andere waterontharder in Nederland heeft; een kleurenbeeldscherm met Nederlandstalig menu. Zowel de bediening als het aflezen van gegevens is hierdoor erg gemakkelijk.

4.  Betrouwbaar ‘nat’ zoutbed

Een aantal fabrikanten zijn aan het experimenteren met een ‘droog’ zoutbed. Het hars wordt hierdoor gereinigd met pekelwater waarin minder zout is opgelost.. Men claimt daardoor dat je met een ‘droog’ zoutbad minder zout  verbruikt. Het resultaat is inderdaad minder zoutverbruik, maar tevens een minder gereinigd hars. Het hars is daardoor eerder verzadigd, waardoor de waterontharder eerder weer moet regenereren. De Aquapro Allround heeft een vertrouwd ‘nat’ zoutbed, waardoor de regeneratie altijd plaats vindt met maximaal verzadigd pekelwater. Dit is de meest betrouwbare en effectieve methode.

5. Instelbare resthardheid

De meeste consumenten kopen een waterontharder om het water te verzachten. Dit betekent niet per definitie 100% kalkvrij water. Het valt ons op dat mensen steeds vaker de voorkeur geven aan een waterontharder die de mogelijkheid heeft om enkele graden hardheid te behouden. Bij de Aquapro Allround kan de de resthardheid ingesteld worden tussen de 0° Dh en circa 5° Dh. Een populaire beweegreden om 1° Dh te behouden is vanwege de smaak en de structuur van het water. Standaard staat hij afgesteld op 0° Dh.

6. Vakantiemodus 

De Aquapro Allround heeft een slimme vakantiemodus (verversingsmodus) die je met één druk op de knop activeert. Met deze optie regenereert de waterontharder tijdens afwezigheid iedere twee dagen zonder zoutverbruik. Hierdoor maken bacteriën geen kans en verbruik je niet onnodig zout. Het water zal hierdoor vers en veilig blijven zodat je bij terugkomst van vakantie zonder risico direct water kunt drinken!

7. Ontsmettingsmodule (chloormodule)

De Aquapro Allround heeft een ontsmettingsmodule waarbij het hars en de cilinderwand op natuurlijke wijze worden gedesinfecteerd. Met dit kleine beetje chloor zorgt de waterontharder ervoor dat de eerste bacterie direct wordt geneutraliseerd en een besmetting vroegtijdig in de kiem wordt gesmoord (letterlijk en figuurlijk!). De minimale hoeveelheid chloor maakt de ontharder automatisch aan, komt niet in contact met het drinkwater en is dus ook niet te proeven! Deze module is in en uit te schakelen via het menu.

In sommige landen is men bezig om waterontharders zonder ontsmettingsmodule te verbieden vanwege de gezondheidsrisico’s. Wij vinden dat een ontsmettingsmodule een onmisbaar onderdeel is op een moderne waterontharder.

8. Alarm als het zout op is

Het slimme zoutalarm geeft een piepsignaal wanneer het zout in het pekelreservoir op is. Het is handig om eerder bij te vullen, als de Allround gaat piepen is het namelijk echt op en moet je bijvullen! Toch een handige reminder!

9. Grote capaciteit

Door de brede harscilinder stroomt het water gemakkelijk door de harskolom. Ook het losse pekelreservoir is groot, waardoor de Aquapro Allround genoeg pekelwater kan aanmaken voor een grondige harsreiniging. De verbruikscapaciteit van deze ontharder ligt hierdoor erg hoog en het zoutverbruik laag. Tevens hoef je niet vaak zout bij te vullen. Deze waterontharder heeft dan ook erg weinig drukverlies in vergelijking met bijvoorbeeld stroomloze waterontharders.

10. Lage prijs, hoge kwaliteit!

En als laatste, iets wat toch ook belangrijk is. De Aquapro Allround is de meest uitgebreide waterontharder met de hoogste prijs-kwaliteitverhouding. De medium variant heb je al voor € 1.547 inclusief volledige montage en genoeg zout voor minstens een jaar! In combinatie met onze vakkundige montage en 15 jaar garantie koop je de beste waterontharder die er is!

Oke.. klinkt goed, maar welk formaat heb ik nodig en wat is de volgende stap?

De hieronder afgebeelde modellen zijn hetzelfde, maar verschillen in harsinhoud. Kies aan de hand van het aantal personen het juiste model uit en ga verder!

Twijfel je nog?

Lees dan onze verdiepende keuzehulp door. 
Via onderstaande knop weet je na 4 vragen welke waterontharder het meest geschikt is in jouw situatie!