De Aquapro Allround Black Edition, het model waar echt alles op zit!

Wij durven hardop te zeggen dat deze waterontharder op ieder vlak gegarandeerd beter is dan alle andere modellen verkrijgbaar in Nederland. De Black Edition is een zeer uitgebreide, gebruiksvriendelijke en veilige waterontharder. Dit model is gemaakt voor in wat grotere ruimtes zoals de kelder, bijkeuken, trapkast of garage. Alles zit in één behuizing waardoor dit model stevig op de vloer staat. Ook heeft de Black Edition een groter harsfilter en een groter pekelreservoir dan vergelijkbare waterontharders. Hierdoor hoef niet vaak zout bij te vullen. De Black Edition serie is verkrijgbaar in Medium (10L harsfilter) en Large (10L harsfilter) Wij leggen je graag tot in detail uit waarom deze ontharder de beste keuze is!

Waarom de Aquapro Black Edition voor jouw de beste keuze is!  

  1. Perfect te plaatsen in iedere open ruimte
  2. Lange levensduur door slim ontwerp
  3. Zeer gemakkelijke bediening door NL-talig kleurenbeeldscherm
  4. Betrouwbaar ‘nat’ zoutbed
  5. Instelbare resthardheid
  6. Vakantiemodus (vers water tijdens afwezigheid)
  7. Ontsmettingsmodule tegen bacteriën
  8. Zeer onderhoudsvriendelijk
  9. Grote capaciteit 
  10. Nu tijdelijk nog met gratis montage (zomeractie 2023)

1. Gemakkelijk te plaatsen in open ruimtes!

Voorbeeld van een Black Edition gemonteerd in een trapkast. 

2. Lange levensduur door bescherming tegen opspattende zoutwaterdruppels en zoutdampen

​Veel waterontharders hebben een afneembaar deksel die vaak niet eens volledig afsluit aan de binnenkant. Als je vervolgens zoutblokjes bijvult kunnen er pekeldruppels opspatten waardoor het beeldscherm, knoppen en vooral de interne elektrische componenten beschadigd kunnen doordat ze gaan corroderen. Omdat het niet luchtdicht is afgesloten kunnen ook zoutdampen na enkele jaren al zorgen voor storingen. Dit is de reden waarom de meeste waterontharders vroegtijdig kapot gaan. 

De Black Edition is op dit vlak tot in de puntjes doorontwikkeld. Doordat de bediening en beeldscherm bestaan uit een verzonken touchscreen met gladde cover kunnen agressieve opspattende zoutwaterdruppels geen enkele schade toebrengen. Ook de interne elektronica is zeer goed beschermd waardoor deze waterontharder een veel langere levensduur heeft dan andere modellen! 

Afb. Black Edition met DAB drukverhoger. Bovenop het beschermde touchscreen

3. Zeer gemakkelijke bediening door Nederlandstalig kleurenbeeldscherm

De Aquapro Black Edition heeft bijna als enige waterontharder een kleurenbeeldscherm met Nederlandstalig menu. Zowel de bediening als het aflezen van gegevens is hierdoor erg gemakkelijk. Ook heb je toegang tot veel gebruiksinformatie zoals huidige afname, tijd tot volgende regeneratie, hoeveelheid verbruikt water, aantal regeneraties, zoutverbruik etc.   

4.  Betrouwbaar ‘nat’ zoutbed

Een aantal fabrikanten zijn aan het experimenteren met een ‘droog’ zoutbed. Het hars wordt dan gereinigd met pekelwater waarin minder zout is opgelost. Het resultaat is minder zoutverbruik, maar tevens een minder gereinigd harsbed. Je hars is daardoor eerder verzadigd met kalk, waardoor de waterontharder weer veel eerder moet regenereren. De Aquapro Easy heeft een vertrouwd ‘nat’ zoutbed. Dit betekent dat de regeneratie altijd plaats vindt met maximaal verzadigd pekelwater. Dit zorgt voor een diepe betrouwbare reiniging van het harsfilter en de hoogste uitwisselingscapaciteit. 

5. Instelbare resthardheid

Bij Aquapro waterontharders kan de de resthardheid ingesteld worden tussen de 0° Dh en circa 5° Dh. Door een klein beetje kalk in je water te behouden kan worden geëxperimenteerd de smaak en de structuur van het water. Standaard staat hij afgesteld op 0° Dh. Het valt ons op dat mensen steeds de voorkeur geven aan een waterontharder die de mogelijkheid heeft om enkele graden hardheid te behouden. Wij vinden dit dus een onmisbare optie!

6. Vakantiemodus (vers water tijdens vakantie)

Onze Aquapro waterontharders hebben een slimme vakantiemodus waarmee je de begin en einddatum van je vakantie kunt instellen. Vanaf dan regenereert je waterontharder iedere twee dagen zonder zoutverbruik. Hierdoor is er geen kans meer op stilstaand water en maken bacteriën geen enkele kans meer. Het water zal hierdoor vers en veilig blijven zodat je bij terugkomst van vakantie zonder risico direct een glaasje lekker zacht water kunt drinken!

7. Ontsmettingsmodule tegen bacteriën 

De Aquapro modellen hebben ook nog een ontsmettingsmodule waarbij het hars en de cilinderwand worden gedesinfecteerd. Op natuurlijke wijze wordt er met het zout een klein beetje chloor aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de eerste bacterie direct wordt geneutraliseerd en een besmetting vroegtijdig in de kiem wordt gesmoord (letterlijk en figuurlijk!). Deze minimale hoeveelheid natuurlijk chloor maakt de ontharder automatisch aan, komt niet in contact met het drinkwater en is dus ook niet te proeven! Deze functie is trouwens gemakkelijk in en uit te schakelen via het menu.

In sommige landen is men bezig om waterontharders zonder ontsmettingsmodule te verbieden vanwege de gezondheidsrisico’s. Wij vinden dat een ontsmettingsmodule een onmisbaar onderdeel is op een moderne waterontharder.

8. Zeer onderhoudsvriendelijk

Aquapro waterontharders hebben zeer weinig onderhoud nodig. Het belangrijkste is eenmaal per 2 jaar het zoutreservoir even schoonmaken en controleren of de binnenkomende waterhardheid niet is verandert. Dit zou je prima zelf kunnen, maar willen wij ook graag voor je uitvoeren. Je hoeft bij ons dan ook geen onderhoudscontract af te sluiten! 

9. Grote doorstromingscapaciteit

Aquapro Wateronthardes hebben een extra brede harscilinder zodat het water gemakkelijk door het toestel stroomt. Uit een recent onderzoek kwamen we als winnaar uit de bus als waterontharder met het minste drukverlies. Dus tijdens het douchen behoudt je de volle straal die je gewend bent!

Oke.. maar welk formaat heb ik nodig en wat is de volgende stap?

De hier afgebeelde modellen zijn hetzelfde, maar verschillen in harsinhoud en zoutinhoud.

Medium (2-7 personen) Large (2-14 personen)

Black Serie

• Mooiste design
• Open ruimte model

Een superstrak design, zeer efficiënt en extra compact. De absolute toplijn van Aquapro.

Welk formaat is geschikt? Welke ruimte is geschikt?

Twijfel je nog?

Je wilt de beste keuze maken voor je nieuwe waterontharder. Daarom helpen we je om via onze keuzehulp in vier stappen de beste keuze te maken. Zo weet je snel welke het meest geschikt is voor jouw situatie!