Montage door VTE monteurs, misschien toch wel zo handig!

Wij geven je de mogelijkheid om zelf de waterontharder te monteren. Dit is prima mogelijk. Wij zullen er dan ook alles aan doen om je hierbij goed te ondersteunen door de duidelijke handleiding en de 24/7 ondersteuning. Twijfel je of je zelf wilt monteren, dan is wellicht slim om de montage gewoon aan ons over te laten. Op deze pagina geven wij je inzicht in de werkwijze van onze monteurs en wat je mag verwachten bij montage door ons.

Eigen monteurs met veel ervaring

Wij hebben inmiddels zes eigen monteurs in dienst die we gerust professionals mogen noemen. Wij weten als geen ander dat bij een kwaliteitsproduct een vakkundige montage hoort. Een foutje is snel gemaakt is kan toch voor veel ergernis en zelfs gezondheidsproblemen achteraf zorgen! Op deze pagina gaan wij uitleggen wat de risico’s zijn als je je waterontharder zelf monteert en waarom montage door een vakkundige monteur misschien toch wel zo verstandig is!

Wat kan er mis gaan bij zelfmontage of een onervaren monteur?

  • verkeerd aansluiten van de afvoer waardoor vies rioolwater terug in de ontharder kan lopen en in contact komt met drinkwater
  • montage op een ondervloer die niet vlak is (vlotter kan uit balans raken + overmatige slijtage)
  • ontharder monteren in een verkeerde ruimte (te vochtig, te koud of te warm)
  • in en uitvoer per ongeluk omwisselen
  • ontharder aansluiten op verkeerde leiding zodat een gedeelte van je huis niet zacht water heeft.
  • te lichte pluggen, te dunne plank of beugels gebruiken. (ontharder of zoutvat kan vallen)
  • niet rekening houden met vloerverwarming en radiatorbuizen tijdens boringen
  • geen gebruik maken van RVS flexibele slangen, waardoor de ontharder onder spanning staat en eerder kapot kan gaan.

15jaar garantie op montage door VTE

Een foutje uit bovenstaande opsomming wordt snel gemaakt door iemand die niet alle dagen ontharders monteert. Het is zelfs zo dat in 90% van de gevallen een storing of een niet goed werkende waterontharder te wijten is aan montagefouten. Wij geven toe dat onze monteurs deze fouten (en nog veel meer) zelf ook allemaal wel hebben gemaakt. Dit heeft ons veel leergeld gekost. Inmiddels hebben onze monteurs zo veel ervaring opgedaan dat wij foutloos een waterontharder installeren en daarom 15 jaar garantie all-in garantie geven op montage door VTE!

De kwaliteit van VTE monteurs

Maar onze monteurs gaan een stapje verder. Onze doelstelling is om topservice te leveren! Hieronder een aantal voorbeelden van een ‘stapje extra’ doen voor de klant. Wij geven natuurlijk niet al onze geheimen weer, maar als je onderstaand voorbeelden ziet krijg je een goed inzicht dat je uitsluitend met vriendelijke vakmensen te maken krijgt die in volledig overleg alle mogelijkheden bespreken om de waterontharder zo correct en goed mogelijk te monteren. Perfect leidingwerk is alleen mogelijk met materiaal van topkwaliteit en vakmensen

Onze monteurs zijn niet te beroerd om hun handen vuil te maken

Indien nodig kunnen wij ook graaf, grond, breek straat en herstelwerkzaamheden uitvoeren. Onze monteurs zijn Sterkin erkend (allround opgeleid voor gas-water-licht) Hierdoor komt het ook vaak voor dat we buiten de waterontharder ook wel eens een ander klusje meepakken voor onze klanten. Iets wat bijvoorbeeld altijd nog eens moest gebeuren, maar waar je nooit aan toe kwam.

Onze monteurs zijn erg creatief en gaan verder waar andere stoppen

Het aansluiten van een waterontharder is niet altijd even gemakkelijk. Vaak is het ontbreken van de afvoer een van de grootste uitdagingen. Door de jaren heen zijn onze monteurs erg creatief geworden. Zelfs in de meest moeilijke situaties vinden ze toch vaak een manier. Hieronder een paar voorbeelden waarin het toch gelukt is om de afvoer te realiseren!

Onze monteurs signaleren en herstellen ondeugdelijke situaties (indien nodig)

Onze monteurs komen vaak ondeugdelijke situaties tegen zoals bijvoorbeeld watermeters die niet goed gemonteerd zijn. Als een waterleiding met daaraan een zware watermeter breekt dan ben je verplicht dit te laten repareren door de leidingwatermaatschappij. In overleg met de opdrachtgever bied de VTE monteur altijd aan niet goed bevestigde watermeters te herstellen zodat er geen schade of lekkage kan ontstaan.

Onze monteurs dichten gaten netjes af

Niets is lelijker dan onafgewerkte gaten van een kruipruimte naar de meterkast. Onze monteurs proberen daarom altijd alles zo veel en netjes mogelijk dicht te maken zodat er geen muizen of ander ongedierte in de buurt van je waterontharder of andere apparaten kunnen komen! Dit kost wat extra tijd, maar dan is het ook perfect!

Onze monteurs gaan nooit gehaast te werk en nemen de tijd

‘Als het scheef kan, kan het ook recht’ is ons motto. Waarom zou je als klant akkoord gaan met een haastige montage waarbij de monteur al na een uurtje is verdwenen. (tenzij je koopt van een bedrijf die de term ‘budget’ of ‘goedkoop’ in de naam heeft) Omdat je lang van je ontharder wilt genieten is het ook belangrijk dat deze zo mooi als mogelijk wordt gemonteerd. Dit geldt voor zowel de waterontharder als voor het verbindende leidingwerk.

Onze monteurs zijn vriendelijk en geven u een duidelijke uitleg over de werking

Misschien nog wel het belangrijkste is dat de monteur op een duidelijke en vriendelijke manier uitlegt hoe de waterontharder werkt en waar je aan moet denken. Ook worden de instellingen van de waterontharder exact ingesteld op je verbruik en binnenkomende waterhardheid. Hierdoor hoef je de handleiding niet eens te openen!

Laat jouw situatie beoordelen.

Stuur een foto van je meterkast/andere ruimte en je woonplaats naar ons via WhatsApp bedrijfsapp. Je komt dan rechtstreeks in contact met onze planner. Wij zien direct of de ontharder gaat passen en kunnen daarna direct eventueel direct een montagedatum inplannen!

Kies de waterontharder die bij jou past

Doe de keuzehulp