Wij richten ons op de verkoop van ontkalkingsapparatuur aan zowel de particuliere als de zakelijke markt. Sinds maart 2018 zijn wij gevestigd in een bedrijfspand het Gangboord 10A te Drachten.  Hier is een showroom aanwezig en adviseren wij je graag over over waterontharders en aanverwante producten.

Je zou ons een jong bedrijf (start 2016) kunnen noemen, toch is er flink wat ervaring aanwezig is in ons team! 

Hoe het begon in 1982

Ondanks VTE Waterontharders is opgericht in 2016 door Xerxes van ‘t Ende is dit niet het begin. Het begon twee generaties eerder bij de opa van Xerxes. Opa van ‘t Ende was werkzaam als onderhoudsmonteur voor een groot bedrijf die melkapparatuur bij boeren leverde. Zijn werkzaamheden bestonden uit het onderhouden van melkmachines en aanverwante machines in de stal. Kalkvrij water is voor agrariërs erg belangrijk omdat hiermee de melktank en boiler worden gereinigd. Daarom heeft bijna iedere agrariërs een waterontharder. Omdat Van t’ Ende Senior zich gespecialiseerd had in waterontharders, en het bedrijf voorrang gaf aan grotere projecten is er toen afgesproken dat van ‘t Ende senior alle kleine en particuliere waterontharders zelfstandig mocht verkopen en onderhouden. Voorwaarde was dat de inkoop van de waterontharders wel via het bedrijf bleef gaan. Dit heeft hij altijd met veel plezier gedaan tot 2010 waarna hij besloot geen nieuwe klussen meer aan te nemen en alleen nog onderhoud te doen vanwege de inmiddels bereikte pensioenleeftijd.

Start VTE Waterontharders 2016

In 2016 heeft Xerxes zijn opleiding tot elektricien afgerond en begonnen als elektricien. Omdat hij graag voor zichzelf wilde beginnen en vaak met opa is meegeweest besluit hij om het vak ook te leren. De eerste jaren wordt er veel kennis gedeeld en leert hij de kneepjes van het vak. Omdat het toch drukker is en er veel moet gebeuren wordt Erik van der Velde als eerste werknemer aangenomen. Met ervaring in bedrijfsvoering wordt het assortiment uitgebreid door onder andere het importeurschap van de Aquapro serie te bemachtigen. Er wordt gebouwd aan een informatieve webwinkel en het bedrijf groeit stapje voor stapje.

Online webwinkel met showroom

​Bijna alle waterontharder bedrijven werken met verkopers langs de deuren. Wij hebben dit ook een tijdje gedaan maar zagen dat dit enorm veel energie, tijd en geld koste. Daarom hebben we besloten hier mee te stoppen. Vanaf 2018 opereren wij hoofdzakelijk online en hebben we de meeste bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Door de lage overhead en de efficiënte werkwijze kunnen we de prijzen laag houden en krijgt de klant veel waar voor zijn geld.

Natuurlijk zijn er ook altijd mensen die niet zomaar online kopen. Daarom is er een showroom ingericht waarbij iedereen welkom is voor een kopje koffie. Hierbij bieden wij de mogelijkheid om onze producten te bekijken. De klantenservice medewerkers van het VTE team staan dan ook altijd voor je klaar om alles uit te leggen. Mocht je toch echt graag de voorkeur geven aan een bezoek bij je thuis, dan doen we ook niet moeilijk en willen we hier graag even tijd voor vrij maken!

Open en eerlijk verhaal en uitstekende service

Ieder bedrijf claimt een uitstekende service te bieden. Toch proberen wij dit te overtreffen door:

  • 24/7 te bereikbaar via de bedrijfsapp; (dus ook s’avonds direct antwoord)
  • onbeperkt technisch advies bij zelfmontage
  • onbeperkt telefonisch advies tijdens aankooptraject
  • alleen tevreden klanten (niet-goed-geld-terug)
  • totaalpakket bij zelfmontage
  • zeer nette afwerking/oplevering door ervaren en vakkundige monteurs
  • na bestelling de volgende dag in huis
  • montage binnen 2 weken

Wij willen altijd open en eerlijk zijn over onze producten, service en prijzen. Dus ook de nadelen van bepaalde producten worden eerlijk benoemd. Wij beloven je dus geen 20 jaar volledige all- in garantie die je vervolgens zelf betaald met een duur onderhoudsabonnement. Ook verplichten wij u niet om ons huismerk zout te bestellen, omdat anders de garantie zou vervallen. Wij bieden je een normale fabrieksgarantie vergelijkbaar met alle andere apparaten en 10 jaar garantie op de montage. Door de aanwezigheid van ervaren medewerkers uit de waterbehandelingswereld kunnen wij je voorzien van een uitgebreid technisch advies over alle waterontharders op de Nederlandse markt. Geen vraag is ons te gek.

Zelf monteren of laten monteren, beide is mogelijk! In heel Nederland

Door de handige aansluitinformatie en bijgeleverde handleiding lukt het veel van onze klanten om de ontharder zelf te installeren. Daarnaast is er een 24/7 hulpchat aanwezig. Mocht je de montage toch liever overlaten aan een vakkundige monteur dan bieden we ook de optie om de waterontharder professioneel te installeren bij u thuis. Woon je in het zuiden van Nederland? Geen probleem. Wij werken samen met een erkend installatiebedrijf die alle waterontharders in het zuiden van het monteert. Wij plaatsen altijd snel en vakkundig tegen een vast tarief!

Het begint bij de keuzehulp

Via onze website proberen wij onze klanten zo veel mogelijk te stimuleren om zelf inzicht te krijgen in alles wat er bij komt kijken. Alleen dan kan er een goede keuze worden gemaakt. Wij weten dat het lezen van de informatie je waarschijnlijk wel even wat energie vergt, toch heb je er veel aan om de juiste waterontharder te kiezen!

Keuzehulp

Ons team

Teamfoto 2018 met Erik, Ivo, Xerxes, Jaap en Hendrik. Inmiddels zijn ook Almar, Gerben en Wildrik werkzaam als monteur en werken Alieke en Justin op de klantenservice!