Prijs waterontharder: wat kost een waterontharder?

Misschien is het je opgevallen dat de prijzen van waterontharders verschillen per aanbieder en merk.  Maar wat bepaalt nou precies de de prijs ? Dat gaan wij je uitleggen op deze pagina!  De prijs van een waterontharder is afhankelijk van:

  1. Advieskosten
  2. Montagekosten
  3. Aantal liters hars
  4. Aanwezige opties
  5. Kwaliteit en garantie

1. Advieskosten: verkoper komt langs betekent vaak een hogere prijs

Aanbieders die nog werken werken met verkopers thuis hebben hogere kosten zoals het salaris van de verkoper, de provisie en de autokosten. Al deze kosten zorgen voor een hogere overhead en worden indirect doorberekend aan de klant. Wij kiezen voor een andere benadering waardoor wij eerlijke prijzen kunnen garanderen!

2. Montagekosten: zelf monteren of laten monteren?

Een factor die de prijs van een waterontharder voor een groot gedeelte bepaald zijn montagekosten. Het monteren van een waterontharder duurt ongeveer 3 uur maar kan ook zomaar langer duren als de monteur alles veilig en volgens de regels doet. Als je voor zelfmontage kiest kun je bij ons een aanzienlijk bedrag besparen.

Tip; Informeer altijd vooraf of de ontharder veilig wordt aangesloten en volgens de wettelijke eisen.  

Een eerlijk advies is het belangrijkste

Veel bedrijven bieden maar één soort waterontharder aan. Bijvoorbeeld alleen een combimodel en geen meterkastmodel. Het komt daarom voor dat men een advies geeft die niet aansluit de situatie en wensen van de klant. De verkoper heeft weinig keus en biedt zijn enige product aan. Wij geloven niet in deze ´One size fits all´ strategie bij een product als waterontharders. Dit is ook de reden waarom wij meerdere modellen aanbieden geschikt voor iedere ruimte. Ook zijn wij niet bang om de voor- en nadelen van iedere ontharder eerlijk te vertellen. Wij willen dat je nieuwe waterontharder afgestemd is op jou specifieke wensen en ideale montageruimte!

3. Aantal liters hars

Het hars is het daadwerkelijke ´filter´ waar het om gaat. Hars van hoge kwaliteit gaat minimaal 20 jaar mee en is redelijk duur. Des te meer liters hars, des te hoger dus de prijs. Wij zijn voorstander van wat overcapaciteit in harshoeveelheid. Met meer hars hoeft de waterontharder minder vaak te regenereren en verbruik je in verhouding minder zout. Meer hars betekent minder slijtage van het toestel en een langere levensduur.

4. Aanwezige opties

Net als bij een nieuwe auto beïnvloeden de opties de aanschafprijs van een waterontharder. Denk aan opties als een ontsmettingsmodule, vakantiemodus, kleurenbeeldscherm, instelbare hardheid, zoutalarm dwangregeneratie en instelbare regeneratiemethodes. Waterontharders met minder en soms zelfs geen opties horen logischerwijze goedkoper te zijn.

5. Kwaliteit en garantie

Kwaliteit is misschien nog wel het belangrijkste. Wij zijn van mening dat de kwaliteit van een product uitstekend moet zijn omdat het anders onmogelijk is om een tevreden klantenkring op te bouwen. Onze waterontharders zijn afkomstig uit België (Fleck), Duitsland (Aquapro) en Amerika (Clack) Wij hebben deze modellen geselecteerd op prijs en kwaliteit.

Realiseer dat er altijd goedkopere waterontharders te vinden zijn. Uit ervaring weten wij dat je hiermee enorm gaat inleveren op kwaliteit. Goedkopere modellen hebben vaak verouderde technieken die zorgen voor een snellere slijtage een hoog zoutverbruik en kans op stilstaand water. (bijvoorbeeld verouderde waterontharders zonder stekker hebben geen opties)

Wat kost een waterontharder van VTE?

Wij leveren alleen waterontharders van goede kwaliteit. De prijs van onze ontharders is gebaseerd op jouw specifieke situatie. Wij maken daarom graag een vaste prijs inclusief volledige montage met alle benodigde aansluitmaterialen, een duidelijke handleiding, een hardheid testset en een flinke zoutvoorraad (125 kg) Doe daarom snel een vrijblijvende adviesaanvraag!

Vrijblijvend advies op afstand

Met de moderne communicatietechnieken van vandaag de dag vinden wij het eigenlijk overbodig om nog door het hele land te rijden en potentiële klanten te bezoeken. Onze vriendelijke adviseurs kunnen binnen een paar minuten en aan de hand van een foto gemakkelijk bepalen of het gaat passen. Doordat wij stukken efficiënter ‘op afstand´ kunnen adviseren, hanteren wij scherpere prijzen dan bedrijven die werken met verkopers bij je thuis.

Kies de waterontharder die bij jou past

Doe de keuzehulp