Een waterontharder zelf monteren of laten monteren?

Een correcte en vakkundige montage van een waterontharder is belangrijk voor de goede werking en levensduur van het toestel. Iemand zonder ervaring zou in principe een waterontharder kunnen monteren. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed weet welke handelingen je moet uitvoeren en waarom. Op deze pagina geven we je de benodigde informatie zodat je zelf een inschatting kunt maken of je dit aandurft! Hieronder eerst vier stappen die belangrijk zijn voordat de ontharder geplaatst kan worden.

Download zelfmontagehandleiding

Stap 1. Kies de meest geschikte opstellingsruimte

Het begint allemaal met de vraag welke ruimte in je huis het meest geschikt is voor een waterontharder. Een aantal belangrijke punten zijn:

  • gemakkelijk toegankelijk om zout bij te vullen en gegevens af te lezen.
  • niet te warm (kans op verhoogde bacteriedruk) en niet te koud (kans op vorstschade)
  • een niet vochtige omgeving met vlakke ondergrond voor goede werking

Het is slim om eerst te kijken waar de waterleiding het huis binnen komt en of hier ook een afvoer aanwezig is. De aanwezigheid van een kruipruimte onder het huis is meestal een vereiste om leidingen aan te leggen. Lees in dit artikel welke ruimte het meest geschikt is voor een waterontharder.

Stap 2. Kijk hoe de waterontharder moet worden aangesloten.

Nu je weet welke ruimte het meest geschikte is gaan we wat dieper in op de leidingen en kabels. Kort samengevat dient er een ingaande waterleiding, uitgaande waterleiding, spoelwaterafvoer en stroomkabel (stekker) te worden aangesloten. Lees in dit artikel meer informatie over de verschillende aansluitingen.

Stap 3. Kijk welke aansluitmaterialen wij voor je hebben geselecteerd.

Nu je een idee hebt waar en hoe een waterontharder dient te worden aangesloten is het als laatste stap belangrijk om te kijken hoe je aan de juiste aansluitmaterialen komt. Je wilt dat de waterontharder in één keer goed wordt aangesloten. Om de goede werking te waarborgen adviseren altijd aansluitmaterialen van hoge kwaliteit te gebruiken. Wij hebben een aansluitset samengesteld zodat bent verzekerd van de juiste aansluitmaterialen van de beste kwaliteit. Lees hier meer over de onderdelen van de door ons samengestelde installatieset.

Stap 4. Bestel snel en ga aan de slag!

Nu je op dit punt bent aangekomen en de bovenstaande artikelen hebt gelezen heb je een goed idee gekregen of je de waterontharder zelf kunt installeren. Vergeet niet dat wij er alles aan zullen doen om er voor te zorgen dat het jou gaat lukken. Wij zijn telefonisch bereikbaar om je te ondersteunen. Ook krijg je er een duidelijke installatiehandleiding bij waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe alles moet.

Montage laten uitvoeren door een professionele ervaren installateur

De kans bestaat dat je geen zin hebt in zelf monteren en het liever aan ons overlaat. Wij hebben inmiddels 6 monteurs in dienst die niets anders doen dan iedere dag waterontharders installeren. Daarnaast hebben zijn wij een samenwerkingsverband gestart met een erkend installatiebedrijf die al meer dan 35 jaar ervaring heeft met professionele waterbehandeling. Wij kunnen hierdoor probleemloos landelijk monteren tegen een vast tarief van € 249,- inclusief btw.

Laten monteren zonder risico’s!

Als wij de waterontharder voor je monteren dan vragen we altijd even om een foto te sturen van de ruimte waarin de waterontharder wordt geplaatst. De monteur kan hierdoor van te voren de klus bekijken. Zo weten we zeker dat het gaat lukken en kunnen we eventuele obstakels gemakkelijk voorkomen. Stel dat monteur ziet dat het niet mogelijk is om de waterontharder te plaatsen dan mag je uiteraard gewoon je bestelling kosteloos annuleren!

Kies de waterontharder die bij jou past

Doe de keuzehulp