Keuze 2

Geïntegreerd of los pekelreservoir?

Nu zijn we aangekomen bij de volgende stap; de keuze tussen een geïntegreerd pekelreservoir of juist los van de harscilinder.  

Geïntegreerd pekelreservoir

Hiernaast zie je een waterontharder waarbij het pekelreservoir en harscilinder gecombineerd zijn in één behuizing. Deze modellen mogen wat groter zijn en passen daarom goed in open ruimtes zoals een kelder, trapkast, bijkeuken of garage.

Los pekelreservoir

Waterontharders met een losstaand pekelreservoir zijn speciaal ontworpen voor in de meterkast, omdat beide delen los van elkaar gemonteerd kunnen worden. Hierdoor past zelfs in de kleinste meterkast vaak een waterontharder. Meestal wordt de harscilinder in één hoek geplaatst en het reservoir in de andere hoek.

De beoogde ruimte is belangrijk bij deze keuze

Het is handig om de waterontharder zo kort mogelijk na de watermeter te monteren zodat er geen aftakkingen naar andere ruimtes worden overgeslagen. Als je watermeter in de meterkast zit en je genoeg ruimte hebt dan heb je geluk. Je hoeft dan geen andere ruimte te benutten voor de waterontharder! Kies in dit geval voor een “los pekelreservoir”

Als je twijfelt of een waterontharder wel gaat passen in je meterkast, kies dan toch voor een los pekelreservoir. Wij gaan je later helpen om te kijken of het gaat passen!

Als de meterkast niet past of als een andere ruimte geschikter is mag je hieronder kiezen voor een “geïntegreerd pekelreservoir”