Keuze 2 van 4

Geïntegreerd of los pekelreservoir?

Kies los reservoir Kies geïntegreerd reservoir Ga een stap terug

Korte uitleg: ontharders met een los pekelreservoir passen vaak perfect in de meterkast. Ontharders met geïntegreerd pekelreservoir zijn gemaakt voor in grotere ruimtes zoals de trapkast, kelder, garage of bijkeuken.

Extra toelichting

Het is handig om de waterontharder zo dicht mogelijk achter de watermeter te monteren zodat er geen aftakkingen naar andere ruimtes worden overgeslagen. Als je watermeter in de meterkast zit en je genoeg ruimte hebt dan heb je geluk.  Je hoeft dan geen andere ruimte te benutten voor de waterontharder! Kies in dit geval voor een “los pekelreservoir” speciaal voor in de meterkast. 

Geïntegreerd pekelreservoir

Hiernaast zie je een waterontharder waarbij het pekelreservoir en harscilinder gecombineerd zijn in één behuizing. Deze modellen zijn wat groter en staan daarom vaak stevig op de grond in ruimtes zoals een kelder, trapkast, bijkeuken of garage. Wij noemen dit ook wel vrijstaande modellen.

Los pekelreservoir

Waterontharders met een losstaand pekelreservoir zijn speciaal ontworpen voor in de meterkast. Beide delen kunnen namelijk los van elkaar gemonteerd worden waardoor zelfs de kleinste meterkast geschikt is. Meestal wordt de harscilinder in één hoek geplaatst en het reservoir in de andere hoek op een stevige plank met ophangbeugel. 

Conclusie: kijk naar de montageruimte

Als je twijfelt of een waterontharder wel gaat passen in je meterkast, kies dan hieronder eerst toch voor een los pekelreservoir. Wij gaan je later helpen om te beoordelen of het gaat passen! 

Als de meterkast toch te klein is of als een andere ruimte geschikter is mag je hieronder kiezen voor een “geïntegreerd pekelreservoir”  

Keuze 2 van 4

Geïntegreerd of los pekelreservoir?

Kies los reservoir Kies geïntegreerd reservoir Ga een stap terug