Prijs waterontharder uitgelegd: wat kost een waterontharder?

Er zijn verschillende manieren om water te ontharden, maar wij gaan op deze pagina uit van een traditionele waterontharder die werkt op zout.

Waarom de prijs van waterontharders zo verschilt

De prijs van een waterontharder is afhankelijk van een aantal factoren:

  1. Advieskosten
  2. Montagekosten
  3. Aantal liters hars en inhoud pekelreservoir
  4. Opties en kwaliteit
  5. Garantie

Indicatieprijs voor een consumenten waterontharder
Er zijn momenteel bedrijven die tot wel € 2400,- vragen voor een relatief kleine waterontharder zonder veel opties. Wij vinden dit eerlijk gezegd wat te veel van het goede. Er zijn namelijk een aantal kwalitatief goede waterontharders te krijgen voor nog niet eens de helft van deze prijs. Voordat we vertellen wat onze VTE Waterontharders exact kosten, gaan we eerst de prijsopbouw verder uiteen zetten.

1. Advieskosten: verkoper komt langs, dit betekent een hogere prijs voor de waterontharder

We beginnen bij de advieskosten tijdens het aankooptraject, want deze bepalen namelijk voor een groot deel de eindprijs. Omdat consumenten vaak door de bomen het bos niet meer zien, is het logisch dat men één of meerdere verkopers uitnodigt. Wat vaak vergeten wordt, is dat dit adviestraject al snel kan oplopen tot 10%, 20% of soms 30% van de eindprijs. Denk aan de reeds gemaakte kosten zoals de uren van de verkoper, de provisie, de autokosten en brandstof nog voordat dat de ontharder verkocht is. Ook zijn er veel mensen die toch besluiten om niet te kopen. Al deze kosten zorgen voor hogere prijzen en worden dus indirect doorberekend aan de mensen die wel kopen.

Een eerlijk advies.. mag je dat nog wel verwachten?

Als er een verkoper langs komt dan ga je er vanuit dat je volledig wordt geadviseerd. Toch betwijfelen wij of je wel altijd het eerlijke en complete verhaal te horen krijgt. Er zijn namelijk maar weinig bedrijven die meerdere types ontharders aanbieden waardoor het aanbod van de verkoper maar beperkt is. Als in een bepaalde situatie alternatieve waterontharder beter zou zijn, dan kunnen ze deze simpelweg niet aanbieden. Wij geloven niet in deze ´One size fits all´ strategie.

Dit is de reden dat wij meerdere merken en soorten waterontharders aanbieden. Ook zijn wij niet bang om de voor- en nadelen van iedere ontharder eerlijk te vertellen. Bij ons weet je wat je krijgt en betaal je de juiste prijs voor de waterontharder die bij jou situatie en wensen past!

Verkopers zijn niet perse meer nodig

Wij horen vaak van onze klanten dat de in eerste instantie ‘vrijblijvende’ gesprekken’ van concullega´s soms veranderen en als minder prettig worden ervaren omdat de verkoper in kwestie wil ‘scoren’. Wij hebben dit ook eens meegemaakt met een ‘door provisie gedreven’ verkoper (waar we toen snel afscheid van hebben genomen). Sinds drie jaar zijn wij daarom grotendeels gestopt met het bezoeken van potentiële klanten. Wij adviseren 80% van onze klanten met de online keuzehulp met vaak extra telefonische uitleg. De overige 20% van onze klanten bezoeken wij nog wel waarbij wij je uit mag gaan van een gratis informatiegesprek zonder enige vorm van druk!

Vrijblijvend advies op afstand

Met de moderne communicatietechnieken van vandaag de dag is het naar ons idee volstrekt overbodig om door het hele land te rijden. Onze vriendelijke klantenservice adviseurs kunnen binnen 10 minuten aan de hand van een foto bepalen of een waterontharder wel of niet in jouw huis past. Natuurlijk geven ze ook antwoord op al je andere vragen. Doordat wij stukken efficiënter ‘op afstand´ kunnen adviseren kunnen wij scherpere prijzen hanteren dan bedrijven die werken met verkopers en dat allemaal op de meest vrijblijvende manier die mogelijk is!

2. Montagekosten: zelf monteren of laten monteren?

Een andere belangrijke factor in de prijsopbouw van waterontharder zijn de montagekosten. Het plaatsen van een waterontharder die correct en volgens de regels gemonteerd wordt, duurt ca. 3 uur. De kwaliteit van montage bepaald daarom als tweede factor een groot deel van de eindprijs. Als je ervoor kiest om dit zelf te doen kun je bij ons € 250,- besparen. Lees hier hoe vakkundig onze monteurs te werk gaan!

3. Aanwezige opties, kwaliteit en garantie

Als laatste factor bepalen natuurlijk de algemene kwaliteit, de verschillende opties en de garantievoorwaarden de prijs. Bij veel bedrijven is het moeilijk om hier een duidelijk beeld van te krijgen, maar dat is bij ons niet het geval. Wij hebben een concept ontwikkeld waarbij je door onze keuzehulp zelf in de rol van adviseur kan kruipen. Hierdoor hoef je geen verkoper meer uit te nodigen. Door zelf de waterontharder te installeren kun je ook de kosten van de monteur besparen. Daarnaast bieden we meerdere merken en types waterontharders aan en schromen we niet om ook naast de pluspunten de eventuele minpunten van iedere ontharder te vertellen. Wel zo eerlijk toch?

Wat kost een waterontharder van VTE?

Bij ons bedraagt de gemiddelde prijs van een waterontharder ca. €1.700,- inclusief volledige montage, garantie, alle benodigde aansluitmaterialen, een duidelijke handleiding, een hardheid testset, een start zoutvoorraad en gratis verzending. Kies je ervoor om de montage zelf te doen dan zak je al snel naar een bedrag van ca. €1300,-. Hierdoor kun je bij VTE waterontharders tot wel € 800,- besparen in vergelijking met andere aanbieders.

Hoe kies ik dan de juiste waterontharder? Met behulp van onze unieke Keuzehulp!

Ook als je er helemaal geen verstand van hebt, gaat het je toch lukken om de juiste ontharder te kopen. Wij gaan je stap voor stap helpen totdat je de juiste waterontharder hebt gekozen. Wij doen dit door alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Ook wordt er al snel duidelijk of je de waterontharder zelf kunt of wilt installeren. Maar vrees niet, mocht je de zelfmontage niet zien zitten, dan kunnen wij hem alsnog voor je installeren tegen een eerlijk tarief van € 250,- inclusief btw.

Let op; het kan altijd goedkoper

Wij hebben onze waterontharders geselecteerd op prijs en kwaliteit. Realiseer dat er altijd goedkopere waterontharders te vinden zijn. Uit ervaring kunnen wij je vertellen dat je hiermee enorm gaat inleveren op kwaliteit. Bij de goedkopere waterontharders wordt vaak gebruik gemaakt van verouderde technieken die vaak meer onthardingszout en spoelwater verbruiken. De kans is ook groot dat bijvoorbeeld waterontharders zonder stekker goedkoper zijn, dit heeft dan te maken met het ontbreken van belangrijke (drinkwaterveiligheid) opties.